Menu
Gildia Pióra na Patronite

W Bystrzycy Kłodzkiej

Pan z kolonialnego sklepu
mówi
że wszystko tu umarło
łącznie z radością
którą w plecakach zabrała młodzież
do Wrocławia

Kiedyś knajpy tutaj były
pełne
ale teraz nie ma gdzie
napić się kawy

Każdy żyje jak może
w szarych kamienic symbiozie
i obojętnego bytu parch
zdrapuje z twarzy dnia

Poza tym cisza
w palcach spokoju
płaski Jezus na krzyżu
wisi wycięty z kartonu.

128 100 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • motylek96

    26 October 2019, 06:47

    Jak zawsze. Obraz słowem malowany.
    Pozdrawiam :)