Menu
Gildia Pióra na Patronite

💥Zamek Stwórcy💥

Pan wyznaczył mi do przejścia
ten labirynt piekielny,
w którym długo tak błądziłem,
nie wiedziałem którędy
iść by znaleźć z niego wyjście,
ale wreszcie to się stało
i choć strasznie było ciężko,
w końcu mi się to udało ...

Tuż za wyjściem z tego piekła
stał ogromny, piękny zamek ...
w wielkim szczęściu tam pobiegłem
by zapukać w jego bramę ...
wrota wtem się otworzyły
i głos Jego usłyszałem,
który kazał mi bym wszedł tam,
co natychmiast wykonałem ...

Brama wnet się zatrzasnęła
z hukiem ulgi najwspanialszej,
który dźwiękiem swoim mówił,
że to stało się na zawsze ...
potem wolno szedłem na przód
w stronę głosu co mnie wzywał
aż dotarłem przed tron wielki,
w którym Stwórca mój spoczywał ...

Patrząc z góry na mnie rzekł tak
swoim głosem absolutnym :
'' Już niczego się nie lękaj,
gdyż to skończył czas się smutny ...
nastał nowy - twego szczęścia,
bowiem rzeczy dokonałeś
niemożliwej wręcz do przejścia,
którą sam Ci Ja zadałem ...

Teraz dumny z Ciebie jestem,
że się Tobie to udało
a walczyłeś w strasznym piekle
żeby teraz to się stało ...
Jesteś w domu twym bezpiecznym,
do którego już nie wejdzie
nikt kto chciałby Ci odebrać
twoje zasłużone szczęście ''.

Ten wiersz jest inną wersją poniższej piosenki o bardzo podobnym znaczeniu ...
https://www.youtube.com/watch?v=ndtSC_AN5nE

70 826 wyświetleń
1129 tekstów
9 obserwujących