Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jedno drugiemu nie wadzi...

Pan i Pani się razem spotykali
Na ławce w parku się całowali
Bywali na placach i na skwerku
Na kawie, lodach czy spacerku

Dnia pewnego na serduszku rana

Jedno chciało tylko jednego
Drugie chciało Drugiego

https://www.youtube.com/watch?v=pry6OyNxY3M

66 738 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    7 July 2019, 15:39

    Dziękuję Wam, yestem i scorpion .

  • 2 July 2019, 17:38

    To się nazywa tzw. "niezgodność charakterów". ;)
    Fajne.
    Pozdrawiam. :))

  • scorpion

    2 July 2019, 09:21

    Heh, świetne. Niby proste, a jakie prawdziwe...

  • M44G

    1 July 2019, 17:45

    Dziękuję.

  • 1 July 2019, 16:34

    nie moje klimaty, jeśli o poezyje lata, ale
    zainteresowałeś mnie jako autor

    powód? to jest tekst przemyślany

    i za to plus ode mnie

    czekam na kolejny wiersz

    do miłego Michał

  • M44G

    1 July 2019, 16:16

    Dziękuję Michale, za wiersz ten przepiękny. Miłego popołudnia.

  • silvershadow

    1 July 2019, 15:25

    na molo
    spaceruje piękna pani
    obok przystojnego pana
    wśród szumu morskich fal

    mówią o pogodzie
    i o świeżej morskiej bryzie
    ona, jakich używa pachnideł

    jego policzek się rumieni, oko błyszczy
    bardzo głęboko wzdycha
    kiedy zatrzymują się przy poręczy

    ''proszę zostań''
    powiada pan po czasie
    drży i milczy, trzyma jej rękę

    ''ze mną wybierz drogę''
    mówi, że kocha nad życie, obiecuje
    że przytuli, za horyzont zaniesie, ochroni

    a ona tylko krzyku słucha
    mew unoszących się nad głową
    i uśmiecha szeroko
    od ucha do ucha