Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pan Do Kogo

Pan do kogo?

Odpowiadam
- nie wiem,
Jestem cieniem
Słowem jestem
Słowa gestem.

Pan żartuje?
- nie wiem. Może?
O tej porze
W mym roztworze
Tworzę.

Dzieło boże?
- raczej własne,
Dzieło ciasne
Tunel ze zdań
wysłowiony.

Och, doprawdy?
- tak, nie kłamię
piszę w ramie
własne znamię
swym przekleństwem

Naznaczony.

12 240 wyświetleń
135 tekstów
3 obserwujących
  • Monika M.

    29 August 2020, 20:47

    Czy to sen?
    Czy zjawa dzienna?
    Taka przyziemna
    Lekko zmoknięta
    Winem zawiana
    Lekko w bez odziana...
    Senna...
    Lecz wciąż głodna...
    Pod powiekami ma konstelacje
    Prawie kolację
    Nakryto do snu...

    od yestem
  • 28 August 2020, 20:41

    Ciekawe, bo w dzień to śpię, w nocy śnię. To wiele wyjaśnia.

  • Monika M.

    22 July 2020, 16:39

    Śpi czy śni?:)

  • 22 July 2020, 16:38

    W dzień psze Pani to (misie) śpi lepiej jak w nocy. :-)

  • Monika M.

    20 July 2020, 04:56

    po snach nocy
    pora na sny dnia...
    proszę pana...
    :)

  • M44G

    19 July 2020, 20:30

    Pani życzę miłych snów.

  • Monika M.

    19 July 2020, 19:36

    Ach, pan nie pisze.
    Pan maluje sy-la-ba-mi!
    Proszę pana...
    Kompozycją myśli
    Co się zIŚci!
    :)

    od M44G i yestem
  • 13 January 2019, 16:37

    Fajne.
    pozdrawiam. :))

  • M44G

    13 January 2019, 09:43

    Bardzo zgrabne i lekkie.