Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ku pamięci...

Pamiętasz te dni i noce,
Kiedy narzucaliśmy na głowy koce,
I razem, jak jeden mąż, zjednoczeni,
Wchodziliśmy do wampirzego królestwa cieni?

Gdzie bajki o herosach i heroinach,
Pisała jeszcze inna dziewczyna,
Tu, obok nas, nieumarła,
Szkoda, że wszystko ze swej pamięci starła.

A pamiętasz potoki łez wylewane,
wszystkie te błędy nasze wybaczane,
Powiedz mi, co się wtedy zdarzyło,
Że to wszystko się skończyło?

To była na pewno moja wina?
Zawiniła tamta dziewczyna?
Może oboje mieliśmy problemy?
Tak, tu nie potrzeba ściemy.

Czy pamiętasz te elfy złote,
zabijane przez ludzką głupotę?
A smoki? A wróżki? A światy nieodkryte?
Teraz leżą w kurzu zakryte.

Czy chcesz je znów ze mną odkrywać?
Tak jak kiedyś rozmowy odbywać?
Gdzie nie było ścian, barier, murów nieprzebytych,
słów niewypowiedzianych i uczuć zakrytych?

2686 wyświetleń
31 tekstów
3 obserwujących
  • Inel

    9 July 2012, 00:25

    Chcę, a nie umiem.
    Przepraszam.
    Pięknie smutny ten Twój wiersz...

  • Gaia

    5 July 2012, 09:37

    Czy pamiętasz...czy chcesz....
    Wierszem objąwszy się jak ramionami
    Uśmiecham się do wspominień
    Podobnych i niepodobnych
    Ciekawy obraz :))

  • zakochaneniebo

    4 July 2012, 22:49

    Uczucia zmieszane z SF. Ciekawe.
    Na pewno fajnie się odkrywa smoki pod kocem.. Też bym chciała.
    Pozdrawiam.