Menu
Gildia Pióra na Patronite

W Krakowie

Pamiętasz w Krakowie na Rynku
Jak czule patrzyłeś w me oczy?
I jak trzymałeś mą rękę
Prowadząc na spacer uroczy?
Pamiętasz w Krakowie nad Wisłą,
Gdy szliśmy zwyczajnie przed siebie,
Gdy cicho nam fale szeptały
I gwiazdy świeciły na niebie?
Pamiętasz nasz Kraków? Nasz tylko.
W gołębi rycerzy zaklętych?
Jak chcieliśmy żyć tylko chwilą
Zapomnieć o czasie miniętym.
Pamiętasz krakowski Kazimierz,
Gdzie klezmer nam grał swą muzykę,
Już nigdy nie będzie jak wtedy,
Już nigdy i pewnie już z nikim.

/Joanna/

63 525 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    6 August 2010, 21:18

    Dziękuję stkrotnie. Pozdrawiam Was gorąco.

  • marka

    6 August 2010, 20:09

    Wspomnienie to to, czego nikt nam nie odbierze...
    Pięknie oddane emocje.
    Pozdrawiam.

  • 6 August 2010, 15:26

    Piękny wiersz Joanko, wzruszyłam się. Miłego dnia Ci życzę i pozdrawiam serdecznie :)

  • Nutka67

    6 August 2010, 13:24

    Dziękuję Haniu.
    Odwzajemniam z całego serducha.

  • Nutka67

    6 August 2010, 10:54

    Dziękuję Aniu.
    Pozdrawiam .

  • Wichura

    6 August 2010, 10:48

    Świetny, płynie się lekko jak przez tuwimowe wersy. A jednak smutek zostaje, choć przecież nie mój. +

  • Bogdan Z

    6 August 2010, 09:31

    wzajemnie Asiu :)

  • Nutka67

    6 August 2010, 09:26

    Dziękuję Bodziu.
    Miłego dnia, pozdrawiam.

  • Bogdan Z

    6 August 2010, 07:34

    świetnie piszesz :)