Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesień

- Pamiętasz, tego lata
na Ciebie spojrzałem
po zaraz pierwszy w życiu
i wszystko wiedziałem.
- Pamiętam bardzo dobrze
Twój zapach i lata.
Przesiąkł moją skórę
już do końca świata.
- Nic nie daje tyle
szczęścia i radości
co szczere uczucie
pełne wzajemności.
- W moim sercu potem
jesień zagościła,
zeschnięte gałęzie
w duszy rozrzuciła.
Tak jak liść uschnięty
spadnie z wysokości
nigdy już nie uda
się wskrzesić miłości,
gdy miłość odeszła.
Miłość nie przetrwała.
Miłość wraz z jesiennym
wiatrem odleciała.

344 wyświetlenia
4 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!