Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Zniknąć na trawie

Pamiętasz? - miałem ciepłe myśli latem,
Tylko mi chłodno na wargach leżały.
Prostej stokrotki nie umiałem nazwać kwiatem,
Lecz, czegom nie rzekł, oczy dośpiewały.

Rzuć okiem pamięci na dzień utkany majem -
Tyle płynęło obłoków, oddechów...
Może zmyślę, może mi się zdaje -
Byłem wtedy najszczęśliwszy,

Szczęśliwy okrutnie, zawistnie miłosny.
Boże - szeptało serce - bądź mi raz dobrym
I niebieski sufit wiosny
Spuść nam, leżącym, na głowy.

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
  • 25 January 2016, 01:40

    a to dobra wiadomość :)

  • 25 January 2016, 01:39

    ...

  • funeralofheart

    25 January 2016, 01:34

    Kiedy mnie się dobrze żyje. Ja nie narzekam :)

  • 25 January 2016, 01:20

    "...Pamięć wciąż osłania i rani
    Zawsze wierna jak kamień
    Zawsze czuła jak mgła
    Zgodny taniec
    W przedświcie krążą
    Pamięć i wiatr
    Spójrz za siebie
    Żyć już czas "

  • Deszcz

    24 January 2016, 00:16

    To ja dziękuję za wzruszenie :)

  • funeralofheart

    23 January 2016, 23:55

    Dziękuję, Deszczu.

  • Deszcz

    23 January 2016, 23:54

    :D Sebastian... piękne opisałeś o BŁĘKIT do Boga szeptanie.

  • M44G

    23 January 2016, 23:41

    Dobrych snów.

  • funeralofheart

    23 January 2016, 23:40

    Przypomniałeś mi dawno zaniedbany przez moje uszy zespół.... Dzięki wielkie

  • M44G

    23 January 2016, 23:38