Menu
Gildia Pióra na Patronite

lód serca

Pamiętasz jak dnia mało i nocy nam było
Gdy w pajęczynie ukradkiem plątałaś me sny

I w hamaku rozpostartym miedzy ramionami
Kołysałaś się topiąc w oczach kolejne łzy

Z uśmiechem wtedy bujałaś w obłokach
Jak szalem tuliłaś chłód każdej duszy

I znów w zapomnienie uciekać się będę
By żar serca rozniecić a lód całkiem skruszyć

7031 wyświetleń
113 tekstów
103 obserwujących
  • 31 March 2013, 11:01

    Ten wiersz jest śliczny.
    Coraz bardziej Cię podziwiam.
    Pozdrawiam.

  • CzerwonaJakKrew

    31 October 2012, 22:03

    Ładnie tu u Ciebie…. Jak zawsze….. Ale Twych wierszy nie miałam jeszcze okazji przeczytać………

    Pozdrawiam,
    Czerwona