Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

*

pamiętasz
czekałem
w przydrożnym krzyżu
przedwcześnie zbrukanym
a ty
smagałaś mi kwiaty

pamiętaj
cmentarze nie płoną przypadkiem
lecz po to
by umrzeć bez zmazy

zapomnij drżącą powieką
a ja
w drzewie dębowym zostanę
przerobią mnie kiedyś
na cierń

14 217 wyświetleń
84 teksty
130 obserwujących
  • .Rodia

    26 September 2014, 19:52

    o proszę

    dobrze czytać - na świeżo tym razem

    "w drzewie dębowym zostanę
    przerobią mnie kiedyś
    na cierń"

    wpada pod oko