Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oddech

Pamiętam jak dzień w dzień
Czułem oddech śmierci na karku
Zwłaszcza nad wiaduktem kolejowym
Samobójstwo jakby było powietrzem
Kadzidłem dla ducha
Krwią dla serca
Mottem weny życia
Czy już śmierci
We wrześniu cud dał mi Ciebie
Trywialne lecz moje życie dziś niebem
Zbawienie na ziemi ot co

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    5 May 2021, 14:52

    To już prawie sześć lat, na szczęście czas mija, nadzieja robi swoje, na szczęście.

  • 13 September 2018, 08:05

    aż tak źle z Tobą było...rok temu

  • fyrfle

    29 August 2018, 14:53

    też to wiem, ale jak się nie jest kochanym, to się nie chce nawet tabletek jeść.

  • 11 June 2018, 21:02

    można mieć dołek, słabsze dni, depresję, niepokój, lęki ,ale są ludzie, którzy to leczą i środki farmakologiczne pomagają , naprawdę pomagają.Wiem to.

  • fyrfle

    11 June 2018, 08:01

    Wtedy królowała we mnie ta strofa:
    "Miłość durna miłość zła
    Nie ma władzy nade mną
    Włosy me pochwyci wiatr
    10 pieter i ciemność"

    A dziś...zauważyłem na koncertach panie Edyty, że nie śpiewa już tej piosenki - to pieśń genialna, ale miała moc zabijania i wielu z słuchawkami na uszach skakało, a ja dziś wolę "nie żałuję" i "kocham cię życie nad życie" :) Naprawdę kocham życie, mam piękne życie.

  • fyrfle

    11 June 2018, 05:24

    Tak. Dziwne prawda? człowiek, który w życiu widział tyle samobójczej śmierci...a jednak. Różnie ludzie mają, ale dla niego liczyła się tylko miłość, bycie twórcze, szczęśliwe i radosne z drugim człowiekiem, więc nie nic bardziej destrukcyjnego , niszczącego ciało i ducha jak samotność we dwoje...więc kornik drukarz samobójstwa drążył...Cóż napisać? Potem napisał opowiadanie...wręcz pornograficzne...ale pełne autentycznego życia...Ona od razu wiedziała czytając je, że są tacy sami...Po kilku dniach byli już szczęśliwymi...Kiedyś namawialiście mnie na tym portalu, żebym napisał powieść o tamtych dniach...Może...Na pewno nie teraz i w najbliższych latach. Są opowiadania, są dzienniki, są wiersze,...teraz jest takie cudne, że nie za bardzo są chwile na powroty.

  • 10 June 2018, 21:00

    Samobójstwo?