Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pamiętam

Pamiętam Cię twardą i surową,
gdy niewzruszona łajałaś przejaw
każdego nieposłuszeństwa.

Pamiętam Twoje śmiałe kroki
i słowa, które jak nóż potrafiły ciąć
nadwrażliwy umysł.

Pamiętam mój gniew, w którym
zastygłam na lata, i dumę, która
umacniała ciało.

Pamiętam moje zdziwienie, gdy
ujrzałam Cię kruchą, uzależnioną
od ludzi wokół.

Dziś – kiedy odeszłaś – pamięć
stała się bolesnym ciężarem.

9589 wyświetleń
157 tekstów
5 obserwujących
  • Poleńka

    14 August 2015, 11:32

    Niestety.

  • Alfa Centauri

    14 August 2015, 10:49

    Niektórych obrazów nie sposób wyrzucić z pamięci...