Menu
Gildia Pióra na Patronite

ღ Smutna dziewczyna ღ

Pamiętam Tą dziewczynę ,
która stała na molo

wiatr targał jej włosy
sukienka zwiewnie powiewała
jakby tańczyła zalotnie

jej oczy pięknie błyszczały
w promieniach słońca

łzy spływały po policzku
miała taka smutną twarz

patrzyła przed siebie jakby wyczekiwała,
że zaraz ktoś się zjawi , przytuli
wysuszy jej łzy z policzków

w dłoni trzymała czerwoną różę
ściskała ją tak mocno ,
że kolce poraniły jej dłoń

chyba stała tam już dłuższa chwilę
bo płatki zaczynały więdnąć i opadać
wiatr rozwiewał je w tańcu to tu to tam

dobrze pamiętam Tą dziewczynę
bo to byłam Ja ....

15.02.2015
Malusia_035

Jeżeli już używasz mojego wiersza podaj autora :) pozdrawiam i dziękuje za uwagę ! :)

55 891 wyświetleń
914 tekstów
93 obserwujących
  • Iکқяa

    16 February 2015, 05:57

    smutne wspomnienie...wzruszająco Malusiu:)

  • mill

    15 February 2015, 14:34

    .....piękny ...sentymentalny wiersz....brawo malutka .. :*.......

  • krysta

    15 February 2015, 11:01

    pięknie opisany smutek tamtych dni...
    serdeczności ślę Malusia ;)