Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ogród kwiatów znalezionych

Teksty z obrazami - Ogród kwiatów znalezionych - exsilentio
Ogród kwiatów znalezionych - exsilentio

Pamiętam pierwszą uczniowską miłość,
Jak Niemena obraz brzmień "Wspomnienia",
To dawno, tak dawno było,
Świat się już tysiące razy pozmieniał.

Potem marzenia, kumple, przyjaciele,
Dziewczyny, kobiety, łzy szczęścia i bólu.
Mknące tygodnie, senne niedziele,
I głodne serce chcące się przytulić.

Maleńkie główki moich nowych światów
Lśniące miłością, ufne i bezmierne
Później zabrane przez losu katów
A ja tam stałem milczący szczelnie.

Ot, karuzela na biednym odpuście,
Skrzypiące siedzenia, zimne łańcuchy,
Raz lata chude, indziej chwile tłuste,
Raz wianek weselny, a raz telefon głuchy.

Teraz. Jestem teraz z Tobą
Jak bańka mydlana w gęstwinie kaktusów
Teraz. Teraz wierzę Bogu.
Jak światło splątane parą śniących duchów.

Quid Quidem

42 057 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!