Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pamiętam

Pamiętam ledwo
dni, w których żadna łza
nie próbowała ozdobić wzroku...
Świerszcz po cichutku grał,
a szczęście stalo o pól kroku...

Pamiętam tylko,
że to bardzo dawno było.
Nie wiem nawet czy w tym życiu.
Przez chwilę wiedziałam, że miłość
łzy moje ociera w ukryciu

Pamiętam dobrze
smród alkoholu i papierosów,
dziecięce wypady po wino
I zapach tłustych włosów,
gdy często wody nie bylo...

Pamiętam świetnie
palące uczucie głodu,
gdy żadne zaklęcie nie działało.
Sińce na twarzy i powiew chłodu,
kiedy się domu nie ogrzewało...

Chciałabym pamiętać
jakieś dobre nowe wspomnienia.
Jakieś ramiona i czyjeś czułości.
Błagam i pragnę, lecz nic się nie zmienia.
Nie umiem się wyrwać z mojej nicości....

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Alfa Centauri

    30 July 2015, 08:06

    Dziękuję Wam i pozdrawiam :)

  • Cris

    28 July 2015, 18:25

    Wzruszający wiersz.

    Pozdrawiam serdecznie A. C. :)

  • silvershadow

    28 July 2015, 14:57

    Dogłębnie poruszający wiersz.
    Pozdrawiam życząc jak najlepiej.