Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ku pamięci mojej babci

Pamiętam jakby to było wczoraj.
Z wielkim trudem szeptały usta.
Obezwładniła Cię niemoc ruchowa.
Czułaś, że nadchodzi ta godzina!

Ze mną i rodzicami pożegnania.
Nikt nie był przygotowany z nas.
Ty byłaś babciu bardzo smutna.
Kiedy zabierał z domu ambulans.

Na sygnale zawył do szpitala.
Zawiodła Twoja Opaczność Boża,
że wrócisz na Wielkanocne Święta.
niejedna chwila radośnie upłynęła nam.

Niestety inaczej los chciał.
Jak płomień świecy zgasłaś.
Pozostawiając pustkę i żal.
W moim sercu na długi czas.

Trwoga i głęboka tęsknota,
rozpacz targała moją duszą.
Pozostały pamięć i wspomnienia.
O Tobie moja babciu kochana.

93 507 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących