Menu
Gildia Pióra na Patronite

Heros

Pamięci ks. Franciszka Blachnickiego ,wielkiego wizjonera i twórcy min. ruchu Światło Życie lub spotkań oazowych.
Czyny jego w sposób niezwykle skuteczny odciągały społeczeństwo od indoktrynacji, peerelowskiej propagandy.
Fakt że nadal Polacy są mocno katolickim społeczeństwem a nie np. są jak mocno zlaicyzowani Czesi jest właśnie zasługą takich Herosów jak niezmordowany ks. Franciszek Blachnicki .

Górską krętą ścieżkę
w schody zmienić
Albo przez bagna
kładkę pociągnąć
Nad ogniem dach
zgrabny uczynić

A potem więcej

Patrząc w przyszłość
widzieć ją
By obrońcą być
na murach naszych
Uzbroić ludzi w oręż
stosowny do wroga
Wiedzieć to
i pędzić
Bo czas nagli

I jeśliś Franciszku Blachnicki
Został przez Boga wysłany
Niczym rycerz do walki ze smokiem
To tylko zdumieć się należy
Nad celnością Boskich poczynań

76 499 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!