Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żabi recital

Zamknij oczy wyostrz uszy
wsłuchaj się w emocjach
Bez obaw że cisza zagłuszy
już zieloną kapelę widać

Gębodźwięki zamiast...
instrumentów w gęstwie
Od tenoru po baryton
zielony żab rechocze

Pałki tataraku się kołyszą
na alcie mezzosopran kumie
Polny konik swawoli
w żabim chórku dumnie

Bocian z czaplą tańczy
na wybrzeżach jeziora
Foxtrota na wodach fali
Bitbox dla uszu ucztą

Na boosterze żabi recital
trębacz bez trąbki nuci
W Bitboxie oryginalnym
bez wystawnej orkiestry

O brzasku i o zmierzchu
ptasi świergot się chowa
Przed żabim popisem
w zielonych szuwarach

https://www.youtube.com/watch?v=BpS2XF5hqSc

93 500 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
  • kuloodporna

    21 February 2023, 22:00

    Ach, po tych wiatrach już by się chciało tego rechotu .....🌼🌼🌼.........

    • Victoria Angel

      22 February 2023, 08:51

      Będzie, będzie rechotanie. U mnie tylko taki przedsmak. :-))) Bardzo dziękuję Wszystkim za liczne odwiedziny. :-))) Miłej lektury życzę u mnie. :-)))

  • Naja

    20 February 2023, 19:17

    Zatęskniłam za moim jeziorem i żabami :-)

    • Victoria Angel

      20 February 2023, 19:19

      Ja też zatęskniłam za takim koncertem, bardzo się cieszę. :-)
      Pozdrawiam serdecznie. :-)))

      od Naja
    • Naja

      20 February 2023, 19:25

      🤗 😊

    • Victoria Angel

      20 February 2023, 19:26

      ❤️