Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 4 February 2023

Okruchy

Padam na kolana
i zbieram okruchy
skrzętnie wyłuskuję
spomiędzy włókien dywanu

Podnoszę je jak hostię
i cieszę się nimi
jakby to były bochny
z najlepszej pszenicy

Więc trzymam w dłoniach
te okruchy miłości
przykładam je do serca
choć są tylko z litości

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • .Rodia

    9 February 2023, 18:24

    "spomiędzy włókien dywanu" - jak dawno niczego stamtąd nie wyciągałem

    czyta się to jak obrazek z dzieciństwa
    nie wiem o co chodzi,
    ale początek się podoba

    od RozaR
    • RozaR

      9 February 2023, 20:36

      To o miłości, której jest niewiele albo mocno za mało.

  • Malachite

    2 February 2023, 19:13

    Piękny, smutny...

    od Eneida, AShER, Naja