Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesień życia

pączek róży
kwiat wspaniały
marszczy kwiaty swe w jesieni

rzeka w górze kruszy skały
a u ujścia się już leni
drzewo co z nasiona rośnie
ptakom rosłym da schronienie
wiatr mu wschodni gałąź trzaśnie

brzdąc co biega wokół ciebie
dawne czasy przypomina

kiedyś błękit
dziś niebieski
kiedyś rozkwit
dziś zmarszczki

brzdąc co biega wokół ciebie
kubek wody da do picia...
jesień życia...

789 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!