Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obrońcy demokracji

Pachołki które zazwyczaj mijałem

Usłyszałem jak narzekały

Że one nie będą spokojnie już stały

Choć w stanie wojennym

Jak to pachołki nie narzekały

Studzienki rynsztoki i kloaki

Z oburzenia choc bez zrozumienia

Podniosły swe siedzenia

Nawet krawężnik który stał za okupacji

Teraz zastąpił mi drogę

W obronie demokracji

76 497 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!