Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 1 September 2020

pachniesz cukierkami

pachniesz cukierkami-malinowymi
smakiem gorącej herbaty
co parą otacza
w zimną,śniegiem otulona noc,
przy kominku.
pachniesz cukierkami-malinowymi
wiosną,
gdy trawy i kwiecia rosną
a deszcz spijany zachłannie
cieszy.
nienasyceni.
ramionami spleceni.
pachniesz cukierkami-malinowymi
latem gdy z krzaka zerwane,
pajęczyną omotane,
a ciała spijają żar słońca-
do dna,do końca.
pachniesz cukierkami-malinowymi
nawet gdy kolorowe liście,
do snu się układają
na zdeptanej trawie.mają
czas do wiosny.
deszczowo i mgliście

19 439 wyświetleń
214 tekstów
3 obserwujących
  • 1 September 2020, 09:54

    Gratulacje. 😊

  • onejka

    16 November 2015, 11:51

    takie słodkie :)

  • 15 November 2015, 15:36

    Miłość ma zapach malin i smak rozpływającej się słodyczy w ustach.
    Ładny wiersz :)
    Pozdrawiam,
    Zosia

  • 15 November 2015, 09:09

    Czy ten tekst, to takie swoiste oświadczyny?

  • nicola-57

    14 November 2015, 22:33

    wiersz pachnie. Db, za. Pozdro :)