Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ukojenie

Pachnąca łąka pełna maków,
w oddali las
i słychać słodki śpiew ptaków
Natura mój ból ukoi,
cierpieć mi dłużej już nie pozwoli.
Będę szczęśliwa,
sprawię, by smutki wszelkie,
słodka muzyka mego serca wnet przegoniła
By trwogę, żal i tęsknotę zabiła
I wszelkie wątpliwości zniweczyła
A w sercu mym na nowo miłość do Ciebie zbudziła.
Postaram się byś i Ty usłyszał tę muzykę
i serce dla niej swe otworzył,
A kiedyś nadejdzie dzień,
gdy usiądziemy nad strumykiem,
by wspólnie móc usłyszeć tę muzykę
i by na ustach swych miłości pocałunek złożyć.

24 186 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
  • Seneka 18

    4 April 2011, 11:03

    Piękne literki...przyjemnie się czyta...