Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tęcza nad Wisłą

Pachną poezją, prawa natury,
Metafizyka, mysz chwyci kociaka,
Cuda się dzieją, jutro zapieją,
Świat profanum, kłamstwem obżarci,
Tęcza nad Wisłą, ryby brzuszkami,
Zdegenerowane, płyną ławicami,
Połów dziś rybki, utopi brzegami,
Dziadki z nieba, niesmaczna scheda.

77 877 wyświetleń
1186 tekstów
23 obserwujących
  • Naja

    9 September 2019, 18:04

    Na to wszystko "zasmażka"...