Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc

O zmierzchu zbierają się koty
I rozmawiają z Księżycem.
Wylewają strumienie łez z tęsknoty,
Z tęsknoty za tym,
Co bezpowrotnie minęło
I już nie wróci...
Jest cicho, wietrznie, ponuro,
Wszystko zastygło w bezruchu.
Tylko nietoperz czasem przefrunie
I noc zachwyci swym lotem.
Dwoje ludzi - ja i On,
I Księżyc w pełni.
Jednak coś się dzieje!
Czuję to -
Niepokój, strach, przerażenie...
Jestem małą iskierką świadomości,
Nie ma mnie...
Burza nadchodzi!
Budzą się moce...
W pobliskich krzakach
ptak się trzepocze.
Boję się!
Noc jest Mocą,
A Moc jest Nocą!...
Kocham Cię!!

7003 wyświetlenia
31 tekstów
8 obserwujących
  • Jadzia_poem

    12 March 2011, 09:23

    Ciekawy wierszyk, podoba mi się :)