Menu
Gildia Pióra na Patronite

pokuta

oziębłość serca zerwanie więzi
nie wróży to nic dobrego wokół
nie znaczy nic pokrewieństwo
człowiek wilkiem człowiekowi

wśród samych swoich alienacja
czuje się zupełnie mniej niż zero
niepożądany insekt w gnieździe
bliższy obcy na co dzień z ulicy

pośród kamiennych głazów
inność odtrąca dyskryminacja
antypatią kwitnie wroga zawiść
kroplę łzy zamienia w sopel lodu

w otchłani okrutność oceanu
nieposkromiona rozlicza z win
i nie popełnionych grzechów
w myśli mowie i uczynku pokuta

93 731 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących