Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oziębłość ścian
i wzór na szybie –
ślad po perfekcji
nieludzkiej ręki.

Taniec kolorów
w każdym oknie
oznajmia radość
na zawołanie.

Łamie się biały
kawałek chleba,
posmarowany rokrocznie
tym samym słowem.

Przełknąć i popić,
bo stanie w gardle,
gdy przyjdzie głosić
dobrą nowinę.

Umowna nadzieja
wychodzi bokiem,
mijając puste miejsce przy stole.

4490 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!