Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pogrążona w nicości

Owiewa mnie chłodna ciemność.
We mnie nicość a poza mną
nieskończone mroki niebytu.
Serce już nie bije,
więc dlaczego wciąż żyję?
Może to tylko świat pozoru i ułudy?
Krzyczę w pustą przestrzeń
ale nie słychać żadnego dźwięku.
Po policzkach spływają suche łzy.
Boże, czy ty jesteś na mnie zły?
Cisza.
Nic tylko głucha cisza.
Puste dźwięki.
Ach! Cóż za męki!

1770 wyświetleń
20 tekstów
0 obserwujących
  • RozaR

    28 January 2014, 21:07

    Boleść istnienia - męka mówienia.