Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Jesienne marzenie "

Otwieram serce na cztery strony świata
Chłonę dobro, które spływa na mnie
Dostrzegam liście czerwone, wypadają drzewom z rąk, topią się w jeziorze marzeń. Te odważniejsze płyną radośnie.
Słońce swoimi promieniami pieści je.
Pomarańcz z błękitem miesza się
Zmysłowe ciepło rozgrzewa i mnie.
Ty, gdzieś obok...moich zmysłów
Czujny, wrażliwy, rozumny...Cisza serc...
Brzmi tak pięknie, przeleciał rajski ptak
Dał Nam znak...Na Nas czas...

25.11.2020
22:44

281 743 wyświetlenia
2733 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!