Menu
Gildia Pióra na Patronite

,,,

Otwieram pamiętnik Twój
po latach wielu;
i
czytam o marzeniach
od wczoraj ,od zawsze
mając w myślach mych
każdy rym
,który zapiałaś w sercu
rysując na jego ścianach
wszelkie pragnienia i doznania.
Słowa namalowałaś
by na trwale zostały;
niczym niemy świadek
niespełnionych marzeń
wykaligrafowanych chwil
na stronach minionych zdarzeń ...
Ku pamięci niezauważonej miłości...

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!