Menu
Gildia Pióra na Patronite

Otwieram lawendowy zapach strony
niczym śnie o przygodzie
zauroczony w zwierciadle czasu i Twej urodzie.
Uchylam rąbek tajemnicy z Twego jestestwa
lecz nadal niepewnie się czuję
rozważając dylemat gdzie
moje słowa cię miłością oplatają
a gdzie skojarzenia kłują.
Może olej lawendy lub zapach jej wskażą
jak
na zawsze stać się
Twoją twarzą .
Może dziecku przeznaczenia czas zostawi wybór z apteki serca
jak być lekiem na twoje rozterki
gdy życie Cie dławi
lub ścieżka pragnień zbyt wije się
a zamyka chwila odwagi …

14 011 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!