Menu
Gildia Pióra na Patronite

otwierając oczy dziś rano
w moim ogrodzie
zobaczyłam jabłoń

jeszcze wczorajszego wieczoru
zastałam tam wykopany dół
wypełniony znakami zapytania

zanurzyłam dłonie w ziemi
czując tylko kojący chłód
a dziś dotykam
soczystych owoców
z niedowierzaniem

skosztować?

986 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
  • silvershadow

    13 June 2021, 13:45

    "Być albo nie być -
    oto jest pytanie." ;)