Menu
Gildia Pióra na Patronite

Otulam się szeptem
Własnych słów zapisanych
Kiedyś do komody
Głęboko schowanych
Wróciły iskierki
I wrócił też błysk w oku
Jakiś obcy lecz ciepły głos powtarza
Nie musisz czekać ze szczęściem
Aż do przyszłego roku
Porzuć dawne bolączki
Uściśnij im dłonie na pożegnanie
I odwróć twarz ku słońcu
Gdzie czeka prawdziwe kochanie
Bo nie całkiem daleko
A tuż obok Ciebie
Czeka większości marzeń spełnienie
Będą chwile słabości
Będzie smutek i łzy
Ale czy kochasz się zamartwiać?
Kiedy w koło kwitną bzy?
Echo dawnych lat zagłuszy kiedyś wiatr
Niosąc ptaków śpiew
I liście z drzew
Tylko daj sobie szanse, daj czas
Nie pozwól, aby w Tobie promień zgasł…

http://www.youtube.com/watch?v=IjEo4Fdhqas

11 897 wyświetleń
196 tekstów
94 obserwujących
  • Gosia86rtk

    24 May 2013, 22:57

    Dziękuję Wam kochani za piękne słowa :) Cieszę się ogromnie, że ktoś mnie czyta, że mnie zauważa :) To niesamowite uczucie mieć w Was oparcie. Te pojedyncze wyrażenia są bardzo budujące.

    U mnie trochę lepiej… Miła odmiana po ostatnim ciężkim okresie… Tak, jest nadzieja, że w końcu los się do mnie uśmiechnie… Na wszystko trzeba czasu i pokory, aby dostrzec te małe cuda, które nas otaczają…

    Staram się uśmiechać do przyszłości i nie zaglądać w przepaść przeszłości.

  • krysta

    24 May 2013, 19:33

    piękny wiersz...pozdrawiam :)

  • awatar

    24 May 2013, 17:26

    ładnie ułożone