Menu
Gildia Pióra na Patronite

*** [Otulam się]

Otulam się
kocem myśli,
by ogrzać
to co
ze mnie
ocalało
po wojnie
z Tobą

Na ruinach
uczuć
wybuduję
jednoosobowy dom.

A w kominku nadziei
rozpalę ogień,
by rozgrzać zamarznięte serce ...

8842 wyświetlenia
147 tekstów
5 obserwujących
  • 3 December 2018, 12:08

    Dario, dziękuję :-)

  • wonderful348

    30 November 2018, 19:51

    Nic w tym wierszu zbędne nie jest. Piękny aż łezka się kręci.

  • 28 November 2018, 21:11

    Pięknie, tylko zasmuca ten dom... jednoosobowy. :)
    Miłego wieczoru. :))

  • marka

    28 November 2018, 14:32

    Życiowe, no i na czasie.

  • onejka

    28 November 2018, 12:37

    Otulam się
    kocem myśli,
    by ogrzać
    to co
    ze mnie
    ocalało
    po wojnie
    z Tobą

    To mnie urzekło, reszta jakby zbędna...