Menu
Gildia Pióra na Patronite

W parku

Oto ławka, wysuszona słońcem
Zardzewiała deszczem.
Od północnej strony zarośnięta mchem.
Owiana wiatrem tajemnic wędrowców
Którzy na krótką chwilę swego życia
Dzielili się z nią swoja drogą.
Mijają wiosny , lata, jesienie
Ta ławka stoi
Nie zmienia się jej przeznaczenie.

1968 wyświetleń
23 teksty
1 obserwujący
  • Cris

    30 July 2016, 23:21

    i jeszcze zapewne wiele tajemnic pozna...
    :)