Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Otoczyły mnie
spętały ręce i nogi

Były wszędzie
czaiły się za rogiem
karmiły się moim strachem
dzień zmieniały w noc
kradnąc gwiazdy na niebie

przykuły mnie do własnych lęków
stanowiły cień mojej duszy

Próbowałam zapomnieć
i biec
Próbowałam się uwolnić
wyrwać serce z więzienia
wypuścić marzenia na wolność
i zacząć od nowa

Lecz każda niepewność umacniała tylko te kajdany
przeszłych chwil i straconych szans

12 300 wyświetleń
134 teksty
10 obserwujących
  • awatar

    24 June 2010, 20:11

    Ładny temat, przeszłość broni się przed wymazaniem... pozdrawiam +:)

  • 24 June 2010, 18:41

    dziękuję:)

  • Paticzek_84

    24 June 2010, 18:34

    lubię taki klimat poezji, złowrogi... przepełniony emocjami... pięknie!