Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen w brunatnym PRL-u

Otoczony butelkami
upity w parku na ławce
z opuszczoną ręką
zamoczoną w ziemi
mój kolego opijał socjalizm

Pamiętam
jak okryłem go kataną
i zostawiłem
w alkoholowej rozpaczy
spod katany z napisem Dezerter
wystawał irokez barwny

Park na Garncarskiej
to smutne miejsce
pod ziemią martwi Niemcy
a nad nimi pijani Polacy

W tym parku można było się zapić
i zostawić socjalizm na zawsze...

127 826 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    27 August 2018, 09:17

    Jak zawsze, trudno przejść obojętnie

  • 25 August 2018, 13:37

    Ciemno brunatna wizja, ale prawda nie zawsze ma piękne barwy.
    Pozdrawiam.

  • M44G

    25 August 2018, 08:17

    Bardzo dobre.