Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza...

Otocz się kwiatami.
Czy słyszysz ciszę?
Cisza rządzi gwiazdami.
Cisza drzewa do snu kołysze.

Ciszą cieszą się zające.
W ciszy ziarenko kiełkuje.
W ciszy ognisko gasnące
Tajemnicze opowieści snuje…

Cicho płoną świece.
W ciszy – stolik ze złamaną nogą
Choć dawno spisany na straty,
Szczęśliwy – bo jest sobą…

Cicho filiżanka z utrąconym uszkiem
Śpiewa piosenki swoje…
W ciszy na zieloną poduszkę
Kapią ciche łzy moje…
***

sprzed lat...

16 935 wyświetleń
143 teksty
58 obserwujących
  • IBELLA

    28 February 2010, 20:51

    Śliczne ...

    Kradnę do zeszytu ...

  • knutschkugel

    28 February 2010, 19:43

    i cisza...tutaj zadne slowa nie sa potrzebne