Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl toten ale tantz

Oto pierwszy pierwszy oddech noworodka
Oto pierwszy jego rozdzierający krzyk
Oto Wielki Wybuch dał mu karnet
Na pierwszy i jedyny taniec ze śmiercią

Ona prowadzi i wymyśla kroki
Prosi byśmy jednak tańczyli pięknie
Rozumie kiedy miłość powie odbijam
Z gracją się kłania i odchodzi grzecznie

Kiedy kochamy i z miłości czynimy dzieło
Tańczy sama lub może cień nasz czule obejmuje
Kiedy bylejakością się zadowalamy
Klepie nas w plecy i kończy brzydki chocholi taniec

Mądrym kochającym i wytrwałym w swoim
Cicha niczym kot podrzuca wiktuały
Szczęśliwi spełnieni kończymy swe dzieło
Ze śmiercią tańcząc w glorii wniebowstąpienie

297 748 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!