Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skrawki duszy cz.IV

Teksty z obrazami - Skrawki duszy cz.IV - Infinite Gentleman Night
Skrawki duszy cz.IV - Infinite Gentleman Night

Otchłanią uczuć wyznacza życia bieg,
pośród resztek wspomnień spopielałych,
przesypuje fragmenty strzaskanej duszy,
w ciernistej koronie marzeń zapomnianych.

Zamyka pod powiekami cienie przeszłości,
ramiona jego pełne nieczułej samotności,
w sercu zostały odłamki ich łez szklanych,
w klepsydrze minionych dni przesypywanych.

Po omacku błądzi niczym ślepiec,
krocząc labiryntami przeszłości,
dziś te ścieżki tak zimne i mroczne,
pozbawione na zawsze jej serca bliskości.

To dla obojga już koniec drogi ....
Milczącemu przewoźnikowi Charonowi
wręczył ostatnią złotą monetę,
dając sercu oczyszczające ukojenie,
odpłynął w martwą Hadesu stronę.

~ I ภ ғ ĭ ภ ĭ т ε ~
22.05.2022

10 906 wyświetleń
94 teksty
22 obserwujących
  • kati75

    29 May 2022, 19:33

    Gdyby tylko można było sercu wyznaczyć drogę,tam gdzie dozna ukojenia.Sprawić by wszystko to co bolało teraz zabliźni się bez żalu.Lecz nic co piękne ,dobre nie jest utkane tylko ze wzruszeń,jest w tym wplecione cierpienie.To jednak nas uszlachetnia,każda łza to brylanty serca, każdy ból to diament duszy.

    Uściski zostawiam Duszku 🤗

  • Cris

    27 May 2022, 05:07

    Wiersz zatrąca nostalgią, ale i nadzieją.
    Rozbudza wyobraźnię... i o to chodzi.

    Serdeczności zasyłam, Rafale :)

  • Victoria Angel

    22 May 2022, 15:51

    Czas leczy powoli Twoje rany. :-))) Wynika to z opisu i dobrze, dusza się odradza potrzebuje czasu i cierpliwości. :-)))