Menu
Gildia Pióra na Patronite

tajemnica

otarłaś się o promień słońca
niekoniecznie dziś trzeba czekać na zagubione chmury
przed nami ten sam widok w kolorze ogórkowego soku
tak czasem mdli gdy motyle kiełkują na łące

a Ty zerkasz na pustostan chwili
nie masz chęci na popołudniową drzemkę
czy to w niemym kinie czy na dłoni wielkoluda
wystarczy pepsi z górą oderwanego lodu

i zatoniemy w kroplach chaosu
taki tęczowy drink z mokrym parasolem
i nie zawracaj sobie głowy wiatrem
on zmienia twarz zabiera słowa
otwiera drzwi za którymi nie ma już nikogo

27 548 wyświetleń
323 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!