Menu
Gildia Pióra na Patronite

deszczowa rapsodia

ostre słowa roszą łzy
płaczą wodospadem myśli
ostre słowa łkają w ciszy
z nadmiaru ich wciąż mży
ostre słowa mają tyle możliwości
zamieniając się w strugi kropli
ostre słowa przezroczyste jak perły
milczą mój cały świat łzawi
w takt melancholii o szyby
moje ja w zwierciadle zaparowanym
od grochów niesfornej nostalgii
siąpi i siąpi...

93 518 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
  • 29 November 2022, 19:17

    Nie, nie. Nie dajmy się nostalgii.
    Życie jest fajne, też w deszczu :)

    • Victoria Angel

      29 November 2022, 19:54

      To tylko taki klimat nostalgiczny przeze mnie stworzony. :-)))
      Bardzo dziękuję, że o mnie pamiętacie. Dziękuję za uwagę i uznanie. Miłego wieczoru życząc, zapraszam w moje progi skromne ponownie do czytania i komentowania. Będzie mi bardzo miło przeczytać każdy komentarz. :-)))