Menu
Gildia Pióra na Patronite

I kropka

Teksty z obrazami - I kropka - exsilentio
I kropka - exsilentio

Ostatnie słowa.
Czas, życie, głowa.
W ruinie domy,
Romansów tomy.
Tam, gdzie nic nie ma, to my.

Teraz tylko obłęd
Z pominięciem kolęd.
Na tej wyspie
Gdzie sny bliskie
Jak bańki pękły z rozpryskiem.

Na końcu potrzebna kropka
Na potężnych środkach,
Nieważka jak lotka…
I wyleciało ostatnie słowo do Boga.
Szkoda.

Quid Quidem

42 014 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!