Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 16 April 2021

deszczyć się

ostatnie dni są suche
deszcz nie spływa poezją po szybach
nie pisze listu na parapecie
cicho mijają dni i wieczory

w prognozie podano
że deszczyć ma w sobotę
ale czy dla mnie?
może obejdzie mnie bokiem?

dziwne… przecież go nie znam
staliśmy tylko przez chwilę
po dwóch stronach szkła
deszczowy pan i ja...

dziwne… zasłaniam chmurami słońce
im mniej gwiazd zliczam tym lepiej
wywołać chcę deszcz
jego ulubioną aurę... strange...

24.03.2021, 23.50
Grace Jones I’ve seen that face before…

https://www.youtube.com/watch?v=h02LY6KnyoI

33 771 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących