Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostatni pociąg...

...
Ostatni pociąg...
i my pośrodku niczego
tylko cisza umyka gdzieś obok...
dni i noce pełne szelestu
gdzieś się gubią chwile jak kamienie na drodze...
jeszcze wczoraj trzymałeś za rękę
tylko że lat z 5 wtedy miałam...
dziś na ostatni czekasz pociąg
papieros... ciężki oddech... włosy białe...
żal... żal... ściska serce
dłoń z dłoni bezradnością wypada...
ostatni dzień... ostatnie chwile
Ty i ja na dwóch osobnych przystankach...
i tylko słowa pożegnania
wypowiadane przedwcześnie
jak łzy co nadchodzą do oczu...
jak łzy co od nich boli z bezsilności serce...

ostatni pociąg... proszę...
niech go nie będzie... Anita Steciuk

Tacie...

15 403 wyświetlenia
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!