Menu
Gildia Pióra na Patronite

imię twe ...

ostatkiem sił
szeptu skrawkami
w deszczu strugach
palącym słońcu

nienapisany wiersz
strofy zabrane przez wiatr
miłości wyznanie
w elegię przeobrażone
na strzępach serca
ognistym sztyletem wyryte
słowo które było imieniem
a stało się litanią
przez duszę śpiewaną

ostatkiem sił
szeptu skrawkami

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • krysta

    30 May 2015, 12:17

    poruszył mnie, piękny wiersz.
    pozdrawiam

  • Malusia_035

    30 May 2015, 12:09

    śliczny

    Pozdrawiam :))

  • sentymentalna_

    30 May 2015, 10:52

    Bardzo dobry wiersz :)

  • mill

    30 May 2015, 10:39

    ..i mi się podoba .....