Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po Świętej Annie

Osnuła wrzosy
płaszczem ochronnym
poranna rosa

We mgle spowite
radosnym świtem
znikają skrycie
rozstaje senne

Okryło wokół łany rzepaku
wschodzące słońce
beztroskim trelem
gruchają w kniei
dzikie gołębie

W wysokiej trawie
na dachu skrzypiec
świerszczyk niecnota
zaklina koncert

25 512 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
  • 20 July 2017, 13:00

    Dzięki Krystynko
    Pozdrawiam :)
    Dzięki serdeczne Magdo
    Miłego :)

    Oby Mefistos , oby
    Witaj na tym właściwym drogowskazie wobec powyższego przy tym
    'obcowaniu świętych'' :)

    Witaj Grzegorzu . Dawno Ciebie nie było u mnie
    Dzięki . Pozdrawiam :)

  • RozaR

    20 July 2017, 07:47

    No no - bardzo łądnie

  • Cris

    19 July 2017, 23:20

    ładny
    :)