Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po świętej Annie

Osnuła wrzosy
płaszczem ochronnym
poranna rosa
we mgle spowite
radosnym świtem
znikają skrycie
rozstaje senne
okryło wokół
łany rzepaku
wschodzące słoñce
beztroskim trelem
gruchają w kniei
dzikie gołębie
w wysokiej trawie
na smyczkach
skrzypiec
świerszczyk niecnota
zaklina trele
wygrywa koncert

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!