Menu
Gildia Pióra na Patronite

Proponuję radość

OSHO nauczał, aby smutek przeżyć do końca.
Nie bardzo współgrały jego słowa
Z moim indywidualnym Eureka!
Przenosić smutek i ból duszy,
To zbyt często włożyć ciernie depresji.
Do końca nieszczęście po skończenie
Mgiełki ostatniego oddechu.

Dlatego wybrałem sobie i Tobie radość.
Choć chwytam się na tym,
Że wstydzę się swojego szczęścia.
Mam wyrzuty sumienia za przyjemność w swoim życiu.
Że kwitnę w małżeństwie i
Owocujemy dobrobytem materialnym,
Duchowym, stać nas być ponad i obok.
W sumie tak zwani porządni ludzie,
To coście nam uczynili,
Że czasem wciąż boimy się śmiać?
Boimy się skutków miłości.

Zaproponowałem ci poezję nie z metafor.
Dostałeś dobrą rzeczywistość.
Strofy bez zasłon i zastępstw.
Dopiero po odsłonięciu wszelkich firan
Przez czystość szyby, a najlepiej
W oknie otwartym widzę i ty też zobaczysz
Rzeczywistość. Nic innego ponad fakty.

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!