Menu
Gildia Pióra na Patronite

Parodia wiersza Marie Šťastná

Oryginał: ,,***"
Ja też miałam
złote po kolana nóżki
po łokcie srebrne rączki
a na każdym włosku błyszczącą perełka

Parodia ma :
Ja też miałam
zabłocone po kolana nóżki
po łokcie cukrem oblepione rączki
A na każdym włosku brzęczące owadełka

Wynik pracy na ,,warsztatach" literackich.

25 652 wyświetlenia
179 tekstów
2 obserwujących
  • 13 May 2015, 15:51

    Napisałam warsztaty w cudzysłowie , bardziej to wygląda jak spotkanie autorskie w połączeniu z wykładem.

    Dlaczego zmarnowany?

  • wdech

    13 May 2015, 10:42

    zmarnowany Twój czas na tych warsztatach